• Καρυδέλαιο ραφινέ/υδρογονωμένο σε κιβώτια 20kgr(coconut oil)
  • Φοινικοπυρηνέλαιο ραφινέ/υδρογονωμένο, κιβώτια 20Kgr (palm kernel oil)
  • Φοινικέλαιο ραφινέ/υδρογονωμένο/παλμολεϊνη κιβώτια 20kgr (palm oil, palmolein)
  • Μίξεις φυτικό, κιβώτια 20kgr (specialty fats)

Λίγα λόγια για τα προϊόντα μας

Τύποι λαδιού

1.Καρυδέλαιο (Coconut Oil): Παράγεται από φλοιό αποξηραμένης καρύδας. Οι κυριότεροι παραγωγοί είναι οι Φιλιππίνες, Ινδονησία, Ινδία, Μαλαισία, και South See Islands. Ένα φοινικόδεντρο παράγει 50 –100 καρπούς το χρόνο. Η συγκομιδή γίνεται όλο το χρόνο. Η καρύδα ξεραίνεται και ονομάζεται Copra. Με συμπίεση αυτής παράγεται το Καρυδέλαιο.

2.Φοινικέλαιο,  φοινικοπυρηνέλαιο (Pamp and palm Kernel oil): Το δέντρο αυτό μεγαλώνει κυρίως σε Αφρική και Νότιο Ανατολική Ασία. Τον τρίτο χρόνο του, παράγει καρπούς. Ο καρπός έχει ένα μαλακό μέρος από όπου παράγεται το φοινικέλαιο και έχει και τα κουκούτσια από τα οποία παράγεται το φοινικοπυρηνέλαιο.

3.Έλαιο ελαιοκράμβης (rape seed oil): Προέρχεται από Ευρώπη (Γερμανία και Γαλλία). Είναι αρκετά υγιεινό και χρησιμοποιείται και σαν εναλλακτική λύση για το Σογιέλαιο

4.Σογιέλαιο: (Από Βόρεια και Νότια Αμερική). Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και λιπαρά.

 5.Ηλιέλαιο (Sun Flower oil): (Ευρώπη και Νότια Αμερική). Χρησιμοποιείται κυρίως για παραγωγή Μαργαρίνης και για λάδι στη σαλάτα. Είναι υγιεινό και θρεπτικό.

Χρήση φυτικών

  • CBE (Cocoa – Butter Equivalents) Ισοδύναμα βουτύρου κακάου:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βούτυρο κακάο σε οποιαδήποτε αναλογία. Χρήσεις: Παραγωγή πλάκας σοκολάτας, γέμιση σοκολάτας, γέμιση πραλινών, επιστρώσεων σοκολάτας και μπισκότων.

  • CBR (Cocoa – Butter Replace) Αναπληρωτές βουτύρου κακάου:

Είναι δυνατή η υποκατάσταση βουτύρου κακάου μέχρι 20% , όπως και η χρήση βουτύρου κακάου μέχρι 20%. Χρήσεις: Επικαλύψεις για cakes , μπισκότα, σοκολάτες σε μπάρα.

  • CBS (Cocoa – Butter Substitutes) Υποκατάστατα βουτύρου κακάου:

Βασίζονται στο καρυδέλαιο ή στο φοινικοπυρηνέλαιο. Δείχνουν την ίδια συμπεριφορά με το βούτυρο κακάο αλλά έχουν τελείως διαφορετική χημική σύσταση. Δεν μπορούν  να χρησιμοποιηθούν με βούτυρο κακάο αφού μόνο μέχρι ένα 5% βούτυρο κακάο μπορούν να δεχτούν.  Χρήσεις: Σοκολάτες πλάκες, επιστρώσεις, παγωτά, επιστρώσεις για παγωτά.