Η εταιρεία Αφοι Γαβρήλου ΑΕΒΕ είναι υπερήφανη να παρουσιάσει στην Ελληνική αγορά ένα πρωτοποριακό προϊόν ανάπτυξης της εταρείας TEREOS που ουσιαστικά δημιουργεί μια νέα υγιεινή και Vegan κατηγορία υλών μαγειρικής.

Οι 100% φυτικές πρωτεϊνούχες VEGGIE PIECES μερίδες για μαγείρεμα αποτελούνται κύρια από ρεβύθι και σιτάρι χωρίς την χρήση συντηρητικών. Απευθύνονται στο ευαίσθητο κοινό των πελατών της υγιεινής και Vegan διατροφής και είναι εύκολες στο μαγείρεμα.

Η υψηλή πρωτεϊνική σύστασή τους σε συνδιασμό με τους καλούς υδατάνθρακες, την σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και το μικρό ποσοστό σε αλάτι δημιουργεί ένα ιδανικό υλικό μαγειρέματος για ανθρώπους που επιθυμούν την υγιεινή διατροφή, που έχουν αθλητική δραστηριότητα, προσέχουν την διατροφή τους για καρδιαγγειακά προβλήματα (υψηλή πίεση και χοληστερίνη) και διαβήτη, είναι Vegan, χορτοφάγοι η νηστεύουν. Οι ρεβυθο-σιταρό μερίδες είναι:

 • Έτοιμες άμεσα για τοποθέτηση στο μαγειρικό σκεύος
 • Δεν χάνουν το βάρος τους κατά την επεξεργασία
 • Συντηρούνται εκτός ψυγείου για 9 μήνες
 • Διαθέσιμες σε 6 μεγέθη για ευκολία στην εκτέλεση συνταγών

Η σύνθεση των Ρεβυθο-σιταρό μερίδων είναι ιδανική για ανθρώπους που θέλουν να αδυνατίσουν γιατί είναι ισορροπημένη απο πλευράς συστατικών και δημιουργούν αίσθημα κορεσμού μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη των χρηστών για συχνό «τσιμπολόγημα» (Snacking).

Η παραγωγή των φυτών γίνεται στην Γαλλία στη περιοχή της Αλσατίας και η επεξεργασία γίνεται στην Γαλλία από την Tereos.

Προϊόντα

Veggie Pieces “XS” (GB/US) – Bouchée Végétale (F) 

100% φυτικό προιόν από σιτάρι και ρεβίθια.

Νερό, πρωτείνες σίτου 17%, ρεβίθια 13% (αλεύρι και ολόκληρα ρεβίθια), ηλιέλαιο, ίνες σιταριού, αλάτι, φυσικά συστατικά γεύσης.

Συσκευασίες

500 γρ, 2 Κιλών Κουτί 10 κιλών 20Χ500, 5Χ2.

Veggie Pieces “S” (GB/US) – Bouchée Végétale (F) 

100% φυτικό προιόν από σιτάρι και ρεβίθια.

Νερό, πρωτείνες σίτου 17%, ρεβίθια 13% (αλεύρι και ολόκληρα ρεβίθια), ηλιέλαιο, ίνες σίταριού, αλάτι, φυσικά συστατικά γεύσης.

Συσκευασίες

500 γραμμάρια, 2 Κιλά Κουτί 10 Κιλών (20Χ200, 5Χ2).

Veggie Pieces “M” (GB/US) – Sauté Végétal (F) 

100% φυτικό προιόν από σιτάρι και ρεβίθια.

Νερό, πρωτείνες σίτου 17%, ρεβίθια 13% (αλεύρι και ολόκληρα ρεβίθια), ηλιέλαιο, ίνες σίταριού, αλάτι, φυσικά συστατικά γεύσης.

Συσκευασίες

500 γραμμάρια, 2 Κιλά Κουτί 10 Κιλών (20Χ200, 5Χ2).

Veggie Pieces “L” (GB/US) – Médaillon Végétal (F) 

100% φυτικό προιόν από σιτάρι και ρεβίθια και ψημένους ηλιόσπορους.

Νερό, πρωτείνες σίτου 17%, ρεβίθια 12% (αλεύρι και ολόκληρα ρεβίθια), ψημένοι ηλιόσποροι 4%, ηλιέλαιο, ίνες σιταριού, αλάτι, φυσικά συστατικά γεύσης.

Συσκευασίες

200 γραμμάρια, 1 Κιλό
Κουτί 10 κιλών (50Χ200, 10Χ1).

Veggie Pieces “XL” (GB/US) – Aiguillette Végétale (F) 

100% φυτικό προιόν από σιτάρι και ρεβίθι, κολοκυθόσπορους, φακές και τηγανισμένα κρεμμύδια.

Νερό, πρωτείνες σίτου 15%, ρεβίθια 11% (αλεύρι και ολόκληρα ρεβίθια), κολοκυθόσποροι 5,4%, φακές 4,5%, ηλιέλαιο, ίνες σιταριού, τηγανισμένα κρεμμύδια, αλάτι, φυσικά συστατικά γεύσης.

Συσκευασίες

200 γραμμάρια, 1 Κιλό
Κουτί 10 κιλών (50Χ200, 10Χ1).

Veggie Pieces “XXL” (GB/US) – Escalope Végétale (F) 

100% φυτικό προιόν από σιτάρι και ρεβίθια, σπόρους βιομηχανικής κάνναβης, γλυκιά πιπεριά και τηγανισμένα κρεμμύδια.

Νερό, πρωτείνες σίτου 15%, ρεβίθια 11% (αλεύρι και ολόκληρα ρεβίθια), σπόροι βιομηχανικής κανναβης με κέλυφος 5,5%, ηλιέλαιο, κόκκινες πιπεριές και πράσινες γλυκές πιπεριές 1,8%, ίνες σιταριού, τηγανισμένα κρεμμύδια 0,9%, βότανα προβηγκίας, αλάτι, φυσικά συστατικά γεύσης.

Συσκευασίες

200 γραμμάρια, 1 Κιλό
Κουτί 10 κιλών (50Χ200, 10Χ1).

ΦΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ VEGGAN.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ

 • ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ
 • ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΚΕΚΟΡΕΣΜΕΝΟΥ
 • ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ

 • ΑΘΛΗΤΕΣ η άτομα με αυξημένη αθλητική δραστηριότητα
 • ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
 • Ατομα με υψηλή χοληστερίνη
 • ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ και Veggan
 • ΓΡΗΓΟΡΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

 • Τα ρεβίθια είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο. Επίσης, περιέχουν ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ. Έχουν χαμηλά επίπεδα γλυκαιμικού δείκτη, πράγμα που σημαίνει πως μολονότι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, δεν έχουν την τάση να ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος.
 • Είναι από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και βασικά μέταλλα.
 • Συγκεντρώνουν υψηλά ποσά φυτικών ινών που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.
 • Αυτό όμως που ξεχωρίζει τα ρεβίθια από τα άλλα όσπρια είναι η εξαιρετική ποιότητα των πρωτεϊνών που περιέχουν, αφού παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στην άριστη αναλογία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα το αμινοξύ μεθειονίνη που τα κατατάσσει στις πλήρεις πρωτεΐνες, όπως το κρέας, το γάλα και η σόγια.
 • Οι περισσότερες φυτικές τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη, όπως τα ρεβίθια-όσπρια, δεν έχουν την ίδια σύσταση αμινοξέων όπως οι ζωικές πρωτεϊνούχες τροφές. Όταν όμως τα όσπρια συνδυαστούν με άλλες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως τα σιτηρά (πχ ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι) τότε τα αμινοξέα της μιας τροφής συμπληρώνονται με τα αμινοξέα της άλλης και παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας σχεδόν εφάμιλλη του κρέατος.
 • Συνδυάστε ρεβίθια με ρύζι ή κινόα και εκτός από νοστιμιά θα έχετε και ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία, αφού ο συνδυασμός αυτός δίνει ένα πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Ένας συνδυασμός απαραίτητος και για ανθρώπους που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή ή για όσους βρίσκονται σε νηστεία.

Τα ρεβίθια στην υγεία

Καρδιακές παθήσεις

 • Η υψηλή περιεκτικότητα των ρεβιθιών σε φυτικές ίνες σε συνδυασμό με την έλλειψη χοληστερόλης έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνουν την ολική χοληστερόλη αίματος και την «κακή» χοληστερόλη (LDL) μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Καρκίνος

 • Τα ρεβίθια περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση υδατανθράκων και υφίστανται μια διαδικασία ζύμωσης στο παχύ έντερο με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βουτυρικό οξύ. Το βουτυρικό οξύ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
 • Επίσης, τα ρεβίθια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, χάρη στο λυκοπένιο που περιέχουν και αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο στομάχι λόγω της περιεκτικότητας τους σε ισοφλαβόνες.

Διαχείριση βάρους

 • Τα ρεβίθια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της πείνας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες. Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Η αύξηση των φυτικών ινών στα γεύματα μας βοηθά σημαντικά στη μείωση του βάρους και την σταθεροποίηση του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης των ρεβιθιών οδηγεί σε αύξηση της χολοκυστοκίνινης (ορμόνη που εκκρίνεται μεταγευματικά) και δίνει σήματα κορεσμού στον οργανισμό. Διατροφή με τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη έχει ως αποτέλεσμα μειωμένα επίπεδα ινσουλίνης και μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Λοιπές θετικές επιδράσεις

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ρεβιθιών οδήγησε σε μικρές αλλά σημαντικές μειώσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαρίνης, καθώς και των τιμών αρτηριακής πίεσης. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης τους τα κατατάσσει ως εξαιρετική επιλογή για τη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος. Επιπρόσθετα, τα ρεβίθια συμβάλλουν στη καλή υγεία του εντέρου και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

 • Τα ρεβίθια μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, σαν σούπα (ρεβιθάδα), μέσα σε σαλάτες, σαν ρεβιθοκεφτέδες, σαν ριζότο αλλά και σαν πουρέ (χούμους).
 • Προτιμήστε να τα μαγειρεύετε με τη φλούδα, αφού σε αυτή βρίσκονται το μεγαλύτερο ποσοστό ασβεστίου και φυτικών ινών. Επίσης, προσθέστε λεμόνι (λόγω της βιταμινης C που περιέχει) για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση σιδήρου από το οργανισμό αλλά και για μια ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση.
 • Η προσθήκη σόδας κατά το φούσκωμα των ρεβιθιών καταστρέφει πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Εναλλακτικά της σόδας χρησιμοποιήστε λίγο αλάτι.

Ποια τα οφέλη των φυτικών ινών σιταριού;

Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες

 • Η άλεση του σιταριού διατηρεί πολλά θρεπτικά στοιχεία του φυσικού σπόρου παρέχοντας στον οργανισμό σύνθετους υδατάνθρακες που έχουν την ιδιότητα να τροφοδοτούν πιο σταθερά και παρατεταμένα τον οργανισμό με ενέργεια, βιταμίνες (κυρίως Β) που έχουν να κάνουν με την καλή υγεία του νευρικού συστήματος, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αδιάλυτες φυτικές ίνες που διατηρούν την φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από χρόνια νοσήματα και δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έχει αντικαρκινική, αντιυπερτασική και καρδιοπροστατευτική δράση

 • Ερευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, του μαστού ή του προστάτη, μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη τύπου 2 και της δυσκοιλιότητας και μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση.

Διατηρεί το αίσθημα του κορεσμού

 • Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχονται δεν διαταράσσουν σημαντικά τόν δείκτη σακχάρου στον οργανισμό διατηρώντας το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση του αισθήματος της πείνας και την μείωση του «τσιμπολογήματος», ευνοώντας την επίτευξη φυσιολογικού σωματικού βάρος. Υγεία της καρδιάς
 • Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε συνδυασμό με την έλλειψη χοληστερόλης τα καθιστούν ιδανικά για την υγεία της καρδιάς, αφού έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνουν την ολική χοληστερόλη αίματος και την «κακή» χοληστερόλη (LDL) μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
 • Μείωση βάρους
 • Ο συνδιασμός σιταριου και ρεβυθιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της πείνας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες. Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Η λήψη τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες συνδέεται με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Η αύξηση των φυτικών ινών στα γεύματα μας βοηθά σημαντικά στη μείωση του βάρους και την σταθεροποίηση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης

Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης των ρεβιθιών οδηγεί σε αύξηση της χολοκυστοκίνινης (ορμόνη που εκκρίνεται μεταγευματικά) και δίνει σήματα κορεσμού στον οργανισμό. Διατροφή με τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη έχει ως αποτέλεσμα μειωμένα επίπεδα ινσουλίνης και μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη.

EPI & CO customers

Φυτικές πρωτεινούχες μερίδες από σιταρι και ρεβίθι

 • Catering
 • Εμπόρους
 • Super markets
 • Βιολογικές αγορές
 • Restaurants
 • Fast food
 • Ξενοδοχεία
 • Στρατό
 • Νοσοκομεία
 • Ιδιώτες
 • Βιομηχανίες τροφίμων για χρήση σε σαλάτες και σούπες

Είναι

 • Υγιεινό – θρεπτικό – Νόστιμο
 • Πλούσιο σε πρωτείνες (16gr/100gr προιόντος)
 • Χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη (6,6 gr/100gr προιόντος)
 • Πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε κεκορεσμένα λίπη (0,6 gr/100gr)
 • Πηγή φυτικών ινών (4gr/100gr) Χαμηλής περιεκτικότητας σε άλάτι (0,88 gr/100gr)
 • Κατασκευη και προέλευση πρωτης ύλης Γαλλία
 • Ετοιμο για μαγείρεμα
 • Τοποθετείται άμεσα στο σκευος επεξεργασίας
 • Δεν χάνει το βάρος του κατά το μαγείρεμα
 • Συντηρείται εκτός ψυγείου
 • Συντήρηση 9 μήνες
 • Διαθέσιμο σε 6 μεγέθη για ευκολία στην εκτέλεση συνταγών