• Σησάμι φυσικό/αποφλοιωμένο σάκοι 25kgr (sesame seeds natural/hulled)
  • Καρύδα Τριμμένη (low/high fat) σάκοι 25kgr (dessicrated coconut)

Λίγα λόγια για τα προϊόντα μας

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό), φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες.

Αποτελούν μία υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και απαραίτητο κομμάτι του διαιτολογίου μας.

Σουσάμι

Το σουσάμι καλλιεργείται με σκοπό την παραγωγή των ελαιούχων σπόρων του. Οι σπόροι του σουσαμιού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε έλαιο που φθάνει το 45-60% και είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (50%), σε πρωτεΐνη (20%) αλλά και σε διάφορα θρεπτικά συστατικά

Ο σπόρος του σουσαμιού είναι καρπός με υψηλή διατροφική αξία και για αυτό χρησιμοποιείται στην αρτοποιία (ψωμί, κουλούρια, παστέλια, κλπ), την παραγωγή ταχινιού αλλά και χαλβά.

Ο σπόρος του σουσαμιού ποικίλλει στο χρώμα, το μέγεθος και την υφή του τοιχώματος του καρπού. Το πιο συνηθισμένο είναι το άσπρο.

Χρησιμοποιείται για την χαρακτηριστική ψημένη γεύση του, το καβουρδισμένο σουσάμι χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε αρτοσκευάσματα όπως το ψωμί, τα μπισκότα και τα κράκερς, τα τσουρέκια, τα κουλούρια, τις πίτες, στην παρασκευή παστελιού ενώ τελευταία έχει διαδοθεί και η πάστα.

Καρύδα τριμμένη

Η αποξηραμένη τριμμένη καρύδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους ωριμασμένης φρέσκιας καρύδας. Δεν περιέχει συντηρητικά ή αρώματα. Η αποξηραμένη τριμμένη καρύδα είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών κορεσμένων λιπών και είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένη τριμμένη καρύδας όπου απαιτείται φρέσκα καρύδα.

Χρησιμοποιούνται στα δημητριακά, τις κρέμες, τις φρουτοσαλάτες, τα παγωτά και τα γιαούρτια. Διακοσμούν πολλών ειδών γλυκά και προσφέρουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους σε ευφάνταστους σεφ για πικαντικη μαγειρική (πικάντικο κάρυ κοτόπουλο ή σε γλυκές και ξινές σαλάτες).

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.:

 Ενέργεια: 712kcal

 Πρωτεΐνες: 8 γρ.

Ίνες: 4 γρ.

Υδατάνθρακες: 24γρ.

Λίπη: 65 γρ.

Αλάτι: 0,1γρ.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν μια συμπυκνωμένη μορφή των φρέσκων φρούτων, από τα οποία έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο ποσοστό νερού είτε μέσω φυσικής ξήρανσης (ηλιακή ακτινοβολία) είτε με την χρήση ειδικών μεθόδων αποξήρανσης.

Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες (68-80γρ /100γρ), περιέχουν ελάχιστα λιπαρά (0,3-1γρ /100γρ) και είναι εξαιρετική πηγή φυσικών σακχάρων (φρουκτόζη και τη γλυκόζη). Η περιεκτικότητα των σακχάρων ποικίλει ανάλογα με τη μέθοδο αποξήρανσης, την ποικιλία και τον τόπο προέλευσης των φρούτων αυτών.