• Αποβουτυρωμένο Γάλα σκόνη 1% λιπαρά σάκοι 25kgr (skimmed milk powder, medium/low heat)
  • Πλήρες Γάλα σκόνη 26% λιπαρά (spray / roller) σάκοι 25kgr(whole milk powder)
  • Ορρός Γάλακτος σκόνη σάκοι 25kgr(whey powder)
  • Ορρός Γάλακτος σκόνη Χαμηλών Πρωτεϊνών σάκοι 25kgr(whey powder permeate)
  • Πρωτεΐνες Ορρού και Γαλακτος σε σκόνη σάκοι 25kgr (whey and milk proteins powder)
  • Ορρός Γάλακτος σκόνη αφαλατωμένος σάκοι 25kgr(demineralized whey powder)
  • Γάλα Εβαπορέ ΤΙ ΤΙ Λιπαρά 7,5% κιβώτια 48/410kgr (condenced milk)
  • Γαλα UHT, 3,5%/1,5% Λιπαρά (UHT milk)
  • Καζεϊνες/Καζεϊνικά σε σκόνη σάκοι 25kgr ( caseins and caseinates in powder)
  • Λακτόζη σε σκόνη σάκοι 25kgr(Lactose)
  • Βούτυρα Γάλακτος (82%, 99,8% λιπαρά κιβώτιο 25kgr(Βutter/Butteroil)

Λίγα λόγια για τα προϊόντα μας

Γάλα φρέσκο

Τύποι γάλακτος

Κατηγορία

Γρ λίπους / λίτρο

Πλήρες Γάλα

36 γρ / λιτρο min

Ημι-αποβουτυρωμένο

15,45 γρ – 18,45 γρ / λιτ

Αποβουτυρωμένο

3,09 γρ max / λίτρο

Γάλα υγρής μορφής

Γάλα σκόνη

Κατηγορίες:

  • Πλήρες 26% λιπαρά
  • Άπαχο 1% λιπαρά (max 1,5%)

Γιατί χρησιμοποιείται το γάλα σκόνη

  • Θρεπτικά συστατικά: Πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες, και θρεπτικά συστατικά
  • Δίνει ένα ρόδινο χρώμα κατά το ψήσιμο: Χρήση στην αρτοποιεία και στις σάλτσες. Οι πρωτεΐνες αντιδρούν με τη λακτόζη κατά το ψήσιμο για να δώσουν το χρώμα.
  • Σταθεροποιητές γαλακτώματος του λίπους: Οι πρωτεΐνες γάλακτος βοηθάνε στη διαμόρφωση και σταθεροποίηση των λιπαρών ουσιών. Χρήση: σούπες, ποτά, αρτοσκευάσματα, λουκάνικα, σάλτσες για σαλάτες.
  • Γεύση: Δίνει μια γαλακτώδη γεύση στα φαγητά
  • Δημιουργία σταθερής και ελαστικής μεμβράνης: Παγιδεύει θύλακες αέρα μέσω διάχυσης των πρωτεϊνών. Χρήση: Παγωτά και Κέικ
  • Φυλακίζει νερό. Χρήση: Αρτοσκευάσματα , λουκάνικα, σούπες, γαλατόπιτες. Ειδικά για τη ζύμη ψωμιού βοηθάει στην αύξηση shelf life.

Παράγωγα γάλακτος

Κρέμα Γάλακτος

Σύσταση:

  • 30 – 40 % λιπαρά
  • 59% νερό
  • 6% άλλα συστατικά

Βούτυρο Γάλακτος

Σύνθεση:

  • 82% λίπος
  • 16 % νερό
  • 2% άλλα

Είδη:

  • Βούτυρο ωμό: από κρέμα που δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία
  • Βούτυρο extra-fin: κατεργασία 72 ώρες μετά τη συλλογή γάλακτος και 48 μετά τη κρεμοποίηση γάλακτος από παστεριωμένη κρέμα
  • Συμπυκνωμένο: Με φυγοκέντριση διώχνουμε το νερό 99,8% λιπαρά
  • Μαγειρικό: 96% λιπαρά
  • Αλατισμένο: αλάτι περισσότερο από 3%
  • Ημι-αλατισμένο: 0,5% – 3% αλάτι

Ορρός Γάλακτος και πρωτεΐνες ορού

Υποπροϊόν από τη παραγωγή τυριού και καζεΐνης. Το νερό του γάλακτος που μένει μετά από τη παραγωγή τυριού το οποίο περιέχει λακτόζη, άλατα, πρωτεΐνες και ίχνη λιπαρών ουσιών. Το πιο σημαντικό συστατικό του ορού είναι οι πρωτεΐνες του.

Σύνθεση

1 kgr ορρού περιέχουν 65 gr  στερεά από τα οποία είναι 50 γρ λακτόζη, 6 γρ πρωτεΐνες, 2 γρ άλατα, 0,5 γρ λιπαρά:

Προϊόν

Moisture / Υγρασία

Protein / πρωτεΐνες

Carbohydrate / Υδρογονάνθρακες

Fat / Λίπος

Ash/ `Άλατα

Sweet whey

3.2

12.9

74.4

1.1

8.4

Acid whey

3.5

11.7

70.0

0.5

10.8

35% WPC

4.6

36.2

46.5

2.1

7.8

80% WPC

4.0

81.0

3.5

7.2

3.1

WPI

3.7

91.5

0.8

0.5

3.7

Γενικές χρήσεις για πρωτεΐνες ορρού

  • Γαλακτοκομικά: Χρήση για ενίσχυση πρωτεϊνών , βελτίωση ποιότητας στα Ricotta cheese, σταθεροποιητής στο γιαούρτι.
  • Αλλαντοβιομηχανία: αύξηση διάρκειας ζωής
  • Μακαρόνια: βελτίωση υφής, θρεπτική αξία
  • Ποτά: Βελτίωση θρεπτικών συστατικών

Λακτόζη

Σύσταση και τύποι

Προϊόν

Moisture / Υγρασία

Fat / Λίπος

Protein / Πρωτεΐνες

Λακτόζη

Ash/ `Άλατα

Food

4.5-5.5

0.0

0.1-0.6

99.0

0.1-0.3

Industrial

4.5-5.5

0.1

0.5-1.0

98.0

0.1-0.5

Pharmaceutical

4.5-5.5

0.0

0.01

99.8

0.03

Χρήσεις

  • Μειώνει τη γλυκύτητα της ζάχαρης, χωρίς να αλλάζει τη σύσταση (έλεγχος γλυκύτητας)
  • Ενισχύει το άρωμα ουσιών
  • Βοηθάει στη διαμόρφωση του χρώματος και της κρούστας
  • Κάνει για διαβητικούς
  • Διαλύεται στους 25ο C: Βοηθάει τη διαλυτότητα των προϊόντων για φούρνους μικροκυμάτων
  • Χρήσεις: Προϊόντα γαλακτοκομίας, κρέμες κατεψυγμένες, σάλτσες, αλλαντοποιεία, μπισκοτοποιία.

Καζεΐνη – Καζεϊνικά

Καζεΐνη είναι η πρωτεΐνη στο γάλα που βοηθάει στη παραγωγή κρέμας με 40% λιπαρά.  Το γάλα περιλαμβάνει 25 – 31 γρ/λίτρο καζεΐνη αντιπροσωπεύοντας το 75 –80% του αζώτου στο αποβουτυρωμένο γάλα και είναι οι πρωτεΐνες που επιτρέπουν την παραγωγή τυριού.

Πρωτεΐνες Γάλακτός

Θεωρητικά στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι πρωτεΐνες ορρού αλλά και οι καζεϊνες και τα καζεϊνικά. Στην ουσία όμως εννοούμε συμπυκνωμένες πρωτεΐνες γάλακτος που περιλαμβάνουν όλα τα είδη πρωτεΐνης.

Κατηγορίες

Μείγματα: Τα πιο διαδεδομένα. Η πρωτεΐνη γάλακτος 70% σημαίνει ,συνήθως, ένα μείγμα από γάλα , καζεϊνικό και πρωτεΐνη ορρού που αντιγράφει τη σύσταση πρωτεϊνών γάλακτος με επίπεδο πρωτεΐνης 70%. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μίξη συστατικών σε υγρή μορφή όπου μετά γίνεται η μετατροπή του σε σκόνη ή να γίνει μίξη σκόνης (DRY MIX).

Χρήσεις

Τις έχουμε συναντήσει κυρίως στην τυροκομία όπου υποκαθιστούν τη χρήση του γάλακτος, ή λειτουργούν ενισχυτικά από πλευράς πρωτεϊνών.